Kom in actie op 12 maart: demonstratie tegen de verpretparking van het Henschotermeer!

Op 14 januari werd de petitie tegen de plannen voor het Henschotermeer gelanceerd, en binnen slechts een paar dagen waren er duizenden ondertekenaars die zich ontzettend veel zorgen maken over de commerciële exploitatie, de ‘verpretparking’ van het Henschotermeer. De plannen zijn zo buitenproportioneel, zo megalomaan, dat er niets meer zal overblijven van het ongerepte, natuurlijke karakter van dit mooie gebied. 

En u heeft zich hier luid en duidelijk tegen uitgesproken. Veel dank daarvoor!!

De petitie heeft veel aandacht gekregen vanuit de lokale, regionale, en zelfs landelijke media. En de kwestie is nu absoluut een verkiezingsthema geworden in Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Maar de druk moet verder worden opgevoerd. De gemeenten moeten weten dat meer dan 16.000 mensen tegen de plannen zijn en willen dat de natuur, natuur blijft. 

Daarom roepen wij iedereen op om op 12 maart van 10:00-13:00 te komen demonstreren. De precieze tijden en locaties maken we tzt bekend. Het zal in elk geval bestaan uit een stille tocht vanuit de twee gemeenten (Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug) richting het Henschotermeer. 

De demonstratie zal een respectvol karakter hebben, om zo op waardige wijze aandacht te vragen voor natuur, bomen en bos die mogelijk verloren gaan. We maken daarom geen lawaai, laten geen rommel achter, zijn voorzichtig met begroeiing en we overtreden geen regels.

De demonstratie wordt georganiseerd door PUURH, redactionele site voor (groen) nieuws uit de Utrechtse Heuvelrug, en gecoördineerd door de werkgroepen Partij voor de Dieren Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Andere bewonersgroepen zullen ook meehelpen om de demonstratie voor te bereiden en in goede banen te leiden. Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, die het Henschotermeer in de huidige staat wil behouden en die zich verzet tegen doorgaande verstening en recreatiedruk is welkom; we moeten gezamenlijk een duidelijk signaal afgeven!

Belangrijk: de demonstratie gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. We maken dat in de week voor 5 maart bekend. 

Geef je nu op via dit formulier: https://www.meldpuntwoudenberg.nl

Heel graag tot ziens op 5 maart!

Jesseka Batteau

petitionaris 

3 Comments

  1. Als ik op het linkje voor aanmelding klik, dan zie ik dat de demonstratie een week later is, nl op 12 maart.
    Het lijkt me handig om dat hier op de site dan ook aan te passen.

    • Rinus, jen hebt gelijk en dank. De datum is op onze website aangepast.

  2. Opgegeven! ?


Comments are closed for this article!