Maandag 17 mei is de brandweer uitgerukt voor een autobrand op het NWK park.

Rond 18:00 uur zag de eigenaar van zijn recreatiewoning aan de platanenlaan op zijn oprit een hevige rookontwikkeling onder de motorkap van zijn auto.

Omdat het duidelijk was dat het serieus was heeft de eigenaar onmiddelijk 112 gebeld. Met behulp van een buurman die de brandweer bij de ingang aan de Vinkenbuurtweg heeft opgevangen, was de brandweer uit Maarn snel ter plaatse. Bij aankomst van de bluswagen stond de voorkant van de auto inmiddels in lichterlaaie. De brandweer Maarn besloot geen risico te nemen en heeft de hulp van de brandweer collega’s uit woudenberg met een watervoorraadwagen ingeroepen. De rookontwikkeling zorgde voor een flinke toeloop van omwonenden.

De oorzaak van de autobrand is nog niet bekend. De auto is total-loss maar door het snelle optreden is de schade beperkt gebleven tot de auto.