Skip to content

Woningen

Wilt u ook uw recreatiewoning op ons park hier promoten? Mail NWK!

Tot 1895 lag er een grote zandverstuiving op het landgoed Henschoten, deel van Den Treek-Henschoten. Om te voorkomen dat weilanden en wegen zouden verdwijnen onder het stuivende zand werd de zandverstuiving bedekt met plaggen en hei. Daartussen werden bomen geplant. Begin jaren ’30 van de vorige eeuw was er veel zand nodig voor de aanleg van onder andere de A12; dit zand werd gewonnen op het landgoed Henschoten. De toen ontstane plas werd in 1972 uitgediept en vergroot en zo ontstond de fraaie zwemplas, het Henschotermeer. Er omheen ligt anno nu een fraai recreatiegebied, ruim, groen en rustig, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. ’s Winters, als het tenminste voldoende gevroren heeft, kan op het Henschotermeer ook geschaatst worden. In januari 2010 werd hier bijvoorbeeld succesvol de eerste toertocht op natuurijs van dat jaar verreden.

Midden in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug en op loopafstand van het Henschotermeer, ligt het rustige privépark Noord-West-Kanje. Een zeer ruim opgezet geheel met grote percelen van 1000 m2 of meer, waar je in alle privacy kunt genieten van je eigen unieke stukje groene vrijheid.

Permanente bewoning is in de woningen niet toegestaan, maar je kunt hier wel het hele jaar door recreëren. Ook is de woning zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld deels in het buitenland wonen. In de winter kijk je naar de nieuwsgierige eekhoorntjes die rondscharrelen terwijl jij je behaaglijk warmt bij de open haard.

Het Noord-West-Kanje park ligt centraal in de provincie Utrecht en is omringd door allerlei aantrekkelijke plaatsen als Maarn, Doorn, Zeist en Woudenberg. Ook grotere (winkel-)steden als Amersfoort en Utrecht met hun levendige terrassen en stadse gezelligheid zijn prima bereikbaar.

De eigenaren en hun gasten hebben toegang tot het park met hun auto via een privépasje. De eigenaren van de bungalows zijn verenigd in een BV, Noord-West-Kanje Beheer. Naast de koopsom koop je aandelen in de b.v voor een bedrag van rond de € 11.600,-

Als u interesse heeft in één van de aangeboden recreatie woningen dan kunt u direct contact op nemen met de verkopende eigenaar.