Op ons vuildepot staat een container voor metaal. Deze containers staat er voor het gemak van de bewoners en levert een bescheiden aantal centen voor onze b.v. op. Helaas treft beheer in de container regelmatig zaken die duidelijk niet van metaal zijn. Een parasol, een matras, een plantenspuit, een stofzwabber, plastic kapjes is de meest recente “oogst”. De bewakingscamera laat zien hoe deze zaken door een enkeling achteloos worden gedumpt.

Deze ‘dump’ levert ons niets op en het afvoeren kost ons zelfs geld. Er wordt daarom over gedacht om de container maar te verwijderen. 

Dat zou jammer zijn en daarom nogmaals de omroep aan die enkeling om de ijzercontainer alleen voor oud metaal te gebruiken. Iets is van oud ijzer als dit hoofdzakelijk van metaal is. Een parasol met enkele ijzeren schroefjes of een planten spuit met een metalen dopje of een stofzwabber hoort niet bij het oud ijzer.