Gelukkig zijn er slecht sporadisch inbraken op ons NWK. De slagbomen, de hekken en de sociale controle doen z’n werk. Toch vindt u het misschien fijn om op afstand uw bezit een beetje in de gaten te houden. Ook NWK houdt de vuilstort, het kantoor en de groenstort met camera’s in de gaten. Tegenwoordig koop je voor enkele tientjes een beveiligingscamera waar de beelden ook later weer bekeken kunnen worden.

Na een aantal klachten van medebewoners die zich op de algemene grond bekeken voelen willen we u er wel op attent maken dat het gebruik van beveiligingscamera’s aan (overheids) regels is gebonden.

De belangrijkste regel bij camera’s bij uw eigen huis is dat uw camera alleen uw eigen bezittingen mag filmen. U mag dus niet de eigendommen van anderen filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren. Ook mag u in niet de openbare weg filmen, bij NWK zijn dat de lanen en laantjes.

U moet mensen die op uw terrein komen informeren dat u hen filmt. Bijvoorbeeld met een bordje waarop staat dat er cameratoezicht is.

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de camera zo af te stellen dat die alleen uw bezittingen laat zien.