Op woensdagavond 18 oktober 2023 houdt Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug een politiek Café over ‘ons’ Henschotermeer. De partij maakt zich sterk voor het behoud van het natuurlijke karakter van het Henschotermeer.

Spreker op deze avond is Jesseka Batteau, statenlid in de provincie Utrecht. Jesseka zette zich als werkgroeplid al in tegen de geplande verpretparking van het Henschotermeer (Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug). Op dit moment ligt een bestemmingsplan in Woudenberg ter inzage, waaruit blijkt dat het natuurlijke karakter rondom het meer verder wordt bedreigd. 

De verwachting is dat de ondernemer ook voor het deel dat onder Utrechtse Heuvelrug valt, een aanvraag tot bestemmingsplanwijziging gaat indienen, onder meer voor het bouwen van een grote evenementenhal.

Programma woensdag 18 oktober 2023

  1. 19.30 Inloop
  2. 19.45 Introductie door Daniël Kuyper namens de werkgroep PvdD Utrechtse Heuvelrug
  3. 19.50 Jolande Kors, raadslid, over nieuw gemeentelijk bomenbeleid & gelegenheid tot vragen stellen
  4. 20.20 Jesseka Batteau, statenlid Provincie Utrecht, over Henschotermeer
  5. 20.40 Gelegenheid tot vragen stellen en discussie
  6. 21.00 Napraten met drankje
  7. 21.30 Einde

Locatie

De Cultuurhoek

Engweg 14

3972 JH Driebergen-Rijsenburg

Jesseka Batteau, PvdD statenlid Provincie Utrecht, over Henschotermeer