Op dinsdagmiddag 22 november organiseert de Veiligheidsregio Utrecht samen met de gemeente Woudenberg een crisisoefening. De oefening is belangrijk om de opgeschaalde crisisorganisatie goed voor te bereiden op een ramp/crisis. Op een tweetal plekken binnen onze gemeente zullen zichtbaar hulpdiensten aanwezig zijn, ook wordt er (beperkt) gebruik gemaakt van nep rook. Er is weinig tot geen overlast voor weggebruikers of passanten te verwachten. Eind deze week of begin volgende week wordt ook breed gecommuniceerd over de oefening.

 

Locatie 1: Parkeerplaats restaurant Bergzicht. Hier wordt de Mobiele Commando Unit (MCU) geplaatst waar verschillende hulpdiensten aanwezig zijn om met elkaar te oefenen. Het betreft een oefening van alleen het coördinerende team dat de hulpdiensten in een crisissituatie aanstuurt. Het is dus geen oefening waar bijvoorbeeld door de brandweer geoefend wordt op het blussen van een brand of iets dergelijks.

 

Locatie 2: Nabij de ingang van het Henschotermeer. Hier komt een brandweervoertuig te staan met wat nep rook. Dit voor de beeldvorming.

 

Ik hoop jullie middels deze mail voldoende geïnformeerd te hebben. Als er vragen zijn hoor ik het graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Yorick Versteeg

Adviseur crisisbeheersing & medewerker veiligheid

Officier van Dienst Bevolkingszorg Eemland