Op zaterdag 20 Augustus vindt de start  plaats van de tweede etappe van ‘La Vuelta’ bij het Citadel in ‘s-Hertogenbosch.  Voor het eerste deel van deze etappe vormt de Zuiderwaterlinie, de Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw, het decor. Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de Amerongse Berg, waar de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen zijn. De renners vervolgen hun route over de Utrechtse Heuvelrug  en fietsen daarna richting Amersfoort. Na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park. De tweede etappe is 183 km lang.

Zaterdag 20 augustus komt de tweede etappe dus langs ons park. Dat betekent dat er wegafsluitingen zijn in de dorpen om ons heen.

Hoe ziet dat er uit?
De reclamekaravaan rijdt voor de renners uit. Tussen ‘de staart’ van de reclamekaravaan en de renners zit ongeveer een uur. Daartussen rijden politie, gasten, organisatie en de pers. In totaal duurt een wegafsluiting ongeveer 2,5 uur.

Parkeren
Langs de gehele route mag er niet worden geparkeerd gedurende de hele dag (ook niet in de parkeervakken). Voertuigen die wél geparkeerd staan, kunnen worden weggesleept.

Tussen  ongeveer 14:30 en 17:00 rijden de wielrenners met karavaan over delen van de N227 ( Amersfoortseweg) en N224 ( Woudenbergse/Zeisterweg). Dat betekent dat de A12 afrit Maarn ook zal zijn afgesloten. het beste kunt u dan aanrijden of vertrekken via de aan/afrit A12 in Maarsbergen.

Meer informatie vindt u o.a. op de web site van La Vuelta.