Storm Eunice is inmiddels wat gaan liggen maar is aan het begin van de avond ook op het NWK park flink te keer gegaan. Naast veel afgewaaide takken zijn er ook omgewaaide bomen. De materiële schade lijkt om 18:30 beperkt tot twee woningen. Een 35m hoge boom is als een luciferhoutje gebroken en op een dak van een woning aan de laan van Laagkanje gestort. De aannemer die de woning momenteel verbouwt is gelukkig zo verstandig geweest om vanmiddag met de werkzaamheden te stoppen. De betreffende eigenaar is op de hoogte gebracht van de situatie.

Later op de avond, rond 21:00, is een grove den omgeblazen en viel op het dak van een woning aan de merellaan. De schade lijkt hier mee te vallen gezien het formaat van de boom.

Verder zijn alle paden bezaaid met takken en zelfs complete boomkruinen. Met de auto zijn de paden hierdoor slecht begaanbaar.

Zaterdagochtend zal beheer met hulp van de parkploeg en een ingehuurde kraan de getroffen woningen en de  paden vrijmaken van omgevallen bomen en takken.

Een 35 meter hoge fijnspar is als een luciferhoutje afgebroken en valt op een dak en richt schade aan.

Aan de merellaan viel een boom rakenings langs een woning…

De afgebroken fijnspar langs het eikenlaantje wordt zaterdagochtens weg gehaald.

Veel afgewaaide takken

Aan de merellaan werd een grove den omgeblazen en kwam op de dakrand van een woning terecht.

afgewaaide takken en boomkruinen op de NWK paden

1 Comment

  1. ‘k heb toch liever een storm in een glas water…!
    Hulde aan de mensen van de parkploeg, op zaterdagmiddag al zóveel opgeruimd!


Comments are closed for this article!