Vanaf 31 januari zullen de bomen die tijdens de schouw op 20 november 2021, in een restant van sector 3 en de sector 4, voor kap met een roze stip of lint zijn gemarkeerd worden gekapt.

Hieronder is nogmaals met groen de betreffende sectoren aangegeven.

 • De bomen die voor kap in aanmerking komen en gevaarlijk, ziek of dood zijn, zijn tijdens de schouw met een roze stip gemarkeerd.
 • Bomen die in het kader van het bosplan eigenlijk zouden moeten wijken, bijvoorbeeld als bomen elkaar in de weg zitten, zijn met een geel/oranje lint gemarkeerd. Als u niet op het eerdere bericht heeft gereageerd zullen ook deze bomen vanaf 31 januari gekapt worden.

Bomen die door hun plaats niet veilig kunnen vallen zullen met een hoogwerker meter voor meter worden aangepakt. 

Er wordt met zorg en aandacht op uw perceel gewerkt. Het is echter soms onvermijdelijk dat de werkzaamheden sporen op uw perceel achterlaten. Bomen worden zo kort mogelijk bij de bodem afgezaagd, als u de overgebleven stronk weg wilt hebben dient u dat zelf te ( laten) doen.

5 Comments

 1. Mooi werk! Wanneer worden er werkzaamheden gepland in sector 1?

  • Michel, In 2020 is in kader van het park bosplan sector 1 aan de beurt geweest, vanaf nu zal jaarlijks het gehele park bijgehouden blijven worden. Gevaarlijke of zieke bomen worden in ieder geval bijgehouden. De bosploeg vrijwilligers houden o.l.v beheer 2 wekelijks het kleinonderhoud bij. Het komend najaar wordt er begonnen met herplant.

 2. Goeden dag,
  Ik ben het eens met het kappen van de “gestipte” bomen, maar mijn vrouw wil de andere bomen laten staan, dus aub hier rekening mee houden.
  Bij voorbaat dank!
  Cees de Vos

  • Beste Cees,
   Ik zal proberen om de zagers je bericht als nog door te geven. Zij werken met een lijst en ik ken de status niet.. Zoals eerder gecommuniceerd was er tot uiterlijk 3 januari de gelegenheid om wensen per email door te geven…

   • in een eerdere email betreffende de omgevallen boom gaf ik lijsterlaan aan maar dat moet zijn Merellaan.


Comments are closed for this article!