Stroom en Gas

De infrastructuur voor uw stroom en gas is op ons park in handen van netwerk beheerder STEDIN. Stedin is verantwoordelijk voor de stroomgrondkabel en gasleiding naar uw meterkast en de meters zelf. U krijgt met Stedin te maken als u een storing heeft in de stroom of gasvoorziening of als er een nieuwe meter wordt geplaatst. Op de internet site van Stedin kunt u zien of het een bij Stedin (al) bekende stroring is en hoe u eventueel contact kunt opnemen.

De daadwerkelijk stroom en gas krijgt u geleverd van de energie leverancier. U bent vrij om uw eigen leverancier te kiezen, zolang deze maar wel over het energie-net van STEDIN levert. Een aardig overzicht vindt u op de web-site van EASY-SWITCH.NL

Het kan interessant zijn om af en toe te prijzen te vergelijken en e.v.t. van leverancier te wisselen.

Bij een nieuwe aansluiting, storing of wisselen van leverancier is het handig om uw meter-nummer bij de hand te hebben en het aansluitnummer. Omdat onze eigen lokale “laan” aanduidingen niet algemeen bekend zijn meldt u uw officiel adres uit de BAG.

Meer over onze plaatselijke adressen en de BAG leest u hier.

Water

Het water op ons park wordt centraal aangevoerd en lokaal door de NWK b.v. naar uw huis verdeeld. Uw watermeter bevindt zich bij de meeste huisjes in een put in de buurt van de voordeur. Bij een klein aantal huisjes bevindt de meter zich achter een luik naar de kruipruimte. Als u een meter in een buitenput heeft dan wordt de watermeterstand jaarlijks rond maart door de b.v. opgenomen. Eigenaren met een binnenmeter worden gevraagd om de stand zelf op te nemen en de stand naar beheerder@noordwestkanje te sturen. U krijgt uw waterverbruik door de NWK b.v. gefactureerd.

Bij een lekkage vòòr de meter dient u NWK te waarschuwen ( beheerder@noordwestkanje )  Bij problemen of lekkage na de meter kunt u zelf een plaatselijk loodgietersbedrijf of klusbedrijf benaderen.

Als u geen druk heeft of als er helemaal geen water uit de kraan komt dan kan er een storing zijn. Bekende storingen zijn te vinden op https://www.waterstoring.nl

Riolering

De hoofdriolering is van de gemeente. De gemeente zal u hiervoor jaarlijks belasten. De aansluiting van uw huis naar deze hoofdriolering is uw eigen verantwoordelijkheid.